Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34265

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Kmín celý
1,5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
1 polévková lžíce Pažitka
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
100 g Žemle tuková

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 158 kcal
Kilojoule 662kJ
5% Sacharidy 20 g
10% Tuky 8 g
11% Sodík 213 mg
6% Bílkoviny 3 g

Kmínka postup přípravy receptu:

1

V hmoždíři si roztlučeme kmín. Starší žemle pokrájíme na kostičky a nasucho je v pánvi za častého míchání usušíme. Pak je rozdělíme do talířů. Omytou pažitku pokrájíme nadrobno.

2

V hrnci si rozpálíme sádlo a kmín krátce restujeme, přidáme cibuli, osmažíme ji dorůžova, přidáme mouku, papriku, promícháme a krátce osmažíme (asi jen 30 sekund).

3

Pak hned přiléváme postupně vodu a stále mícháme, aby jsme jíšku rozpustili.

4

Když přijde polévka k varu, snížíme teplotu. Polévku vaříme asi 10 minut, dochutíme ji solí, přimícháme pažitku a nalijeme do talířů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept