Jednoduchý recept

Sýrová rajčata

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 34266

Ingredience

4 ks Brambory vařené
1 ks Cibule
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
12 ks Rajčata
400 g Sýr Moravský bochník 45%
1 špetka Sůl
100 g Šunka dušená
2 polévková lžíce Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 533 kcal
Kilojoule 2 229kJ
8% Sacharidy 30 g
43% Tuky 32 g
13% Sodík 264 mg
59% Bílkoviny 33 g

Sýrová rajčata postup přípravy receptu:

1

Rajčata omyjeme, seřízneme špičky a lžičkou vybereme jádra se šťávou. Poté nadrobno nakrájíme sýr, uvařené brambory a šunku - okořeníme (solí a pepřem, případně kořením na grilovanou zeleninu) a směsí plníme vydlabaná rajčata.

2

Vyšší plech vymastíme nebo vyložíme pečícím papírem a naskládáme do něj takto připravená rajčata. Ta ještě na povrchu posypeme čerstvou zelenou petrželkou a strouhaným sýrem.

3

Vše pečeme v předehřáté troubě naplno asi 15 minut. Upečená rajčata přizdobíme cibule, kterou osmahneme na oleji.

Poznámka

Podáváme s opečenými bramborami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept