Sýrová rajčata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrová rajčata
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 34266 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
4 ks | Brambory vařené |
1 ks | Cibule |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
12 ks | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
100 g | Šunka dušená |
400 g | Sýr Moravský bochník 45% |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 12,5mg |
Draslík | 880,9mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,0mg |
Vitamín E | 1,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Rajčata, Sůl, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Petržel - nať, Šunka dušená, Sýr Moravský bochník 45% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrová rajčata postup přípravy receptu:
1 | Rajčata omyjeme, seřízneme špičky a lžičkou vybereme jádra se šťávou. Poté nadrobno nakrájíme sýr, uvařené brambory a šunku - okořeníme (solí a pepřem, případně kořením na grilovanou zeleninu) a směsí plníme vydlabaná rajčata. |
2 | Vyšší plech vymastíme nebo vyložíme pečícím papírem a naskládáme do něj takto připravená rajčata. Ta ještě na povrchu posypeme čerstvou zelenou petrželkou a strouhaným sýrem. |
3 | Vše pečeme v předehřáté troubě naplno asi 15 minut. Upečená rajčata přizdobíme cibule, kterou osmahneme na oleji. |
Poznámka
Podáváme s opečenými bramborami.