Rösti po curyšsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rösti po curyšsku
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | jeneralka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (17%) |
ID receptu: | 34267 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
100 g | Anglická slanina |
1 kg | Brambory |
3 ks | Cibule |
100 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Muškátový oříšek |
1 hrst | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 39g |
---|---|
Cholesterol | 47,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 16g |
Vitamín A | 446,1mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 42,6mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 36,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Brambory, Cibule, Muškátový oříšek, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rösti po curyšsku postup přípravy receptu:
1 | Na oleji osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli a slaninu, přidáme nastrouhané brambory s pažitkou a petrželkou, osolíme a opepříme, za častého míchání zapečeme. |
2 | Poté brambory stlačíme poklicí na placku, z obou stran osmažíme na másle. |
3 | Posypeme zbývající pažitkou a petrželkou a podáváme (nejlépe s Curyšským telecím se smetanou - viz samostatný recept). |