Recept

Pečené telecí plátky se žampiony na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 43 minut
Doba přípravy: 8 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34271
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
0,5 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej rostlinný
300 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
1 polévková lžíce Protlak rajčatový
0,3 kávová lžička Sůl
800 g Telecí kýta
120 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 499kJ
4% Sacharidy 13 g
16% Tuky 12 g
9% Sodík 177 mg
79% Bílkoviny 44 g

Pečené telecí plátky se žampiony na pivu postup přípravy receptu:

1

Plátky z kýty naklepeme, osolíme a obalíme v mouce. Cibuli nakrájíme nadrobno, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, pivo smícháme s rajčatovým protlakem a cukrem.

2

Na másle s olejem zpěníme cibuli, přidáme žampiony, maso a orestujeme. Poté přeložíme do pekáče, zalijeme pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept