Hovězí dršťky na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí dršťky na pivu
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 34272 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kg | Dršťky vařené |
700 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
Na omáčku | |
---|---|
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
Na dušenou zeleninu | |
120 g | Celer bulvový |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Majoránka |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 ks | Mrkev kořen |
2 špetka | Muškátový oříšek |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
0,5 polévková lžíce | Petržel - nať |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 333,2mg |
Draslík | 378,4mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 44,5mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 50,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Dršťky vařené, Celer bulvový, Cibule, Majoránka, Muškátový oříšek, Petržel kořen, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj., Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí dršťky na pivu postup přípravy receptu:
1 | Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno. |
2 | Předvařené dršťky nakrájené na krátké nudličky zalijeme pivem a vaříme, až změknou, poté scedíme a vývar odložíme. |
3 | V rendlíku připravíme jíšku ze lžíce másla a hladké mouky. Zašleháme do ní vývar z drštěk a dusíme. |
4 | Na zbylém másle zpěníme cibuli, přidáme zeleninu, orestujeme, osolíme, opepříme a dochutíme muškátovým oříškem, přidáme jemně posekanou petrželovou nať, zalijeme vodou a dusíme. |
5 | Do omáčky vmícháme udušenou zeleninu, měkké dršťky a necháme jen prohřát. |