Recept

Pečené hovězí maso na pivu

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 34276
Kategorie: Maso

Ingredience

4 ks Cibule
2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
800 g Hovězí kýta
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
60 g Slanina vepřová
1 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička Tymián sušený

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 578 kcal
Kilojoule 2 416kJ
4% Sacharidy 15 g
46% Tuky 35 g
22% Sodík 435 mg
80% Bílkoviny 45 g

Pečené hovězí maso na pivu postup přípravy receptu:

1

Z hovězí kýty nakrájíme plátky, cibuli nakrájíme na kolečka, slaninu na kostičky.

2

Slaninu škvaříme v rendlíku, přidáme naklepané hovězí plátky, osolíme a opepříme polovinou soli a pepře, orestujeme a dusíme ve vlastní šťávě. Poté vyjmeme a potřeme hořčicí.

3

Do pekáče vymazaného máslem dáme polovinu cibule a posypeme polovinou tymiánu. Na cibuli rozložíme maso, překryjeme zbylou cibulí, osolíme, opepříme, přisypeme zbylý tymián.

4

Směs přelijeme výpekem z masa se slaninou a pivem a pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept