Hovězí s jalovcem na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 145 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí s jalovcem na pivu
Celkový čas: | 145 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 130 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 34277 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 krajíc | Chléb celozrnný pšenično-žitný |
2 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
800 g | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Jalovec |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
700 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
70 g | Slanina vepřová |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 511,6mg |
Draslík | 440,8mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 3,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 88,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb celozrnný pšenično-žitný, Hořčice plnotučná, Hovězí maso zadní, Jalovec, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí s jalovcem na pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, maso osolíme, opepříme a protáhneme slaninou nakrájenou na proužky, tvrdý chleba nastrouháme, jalovec rozdrtíme. |
2 | V pekáči na oleji ze všech stran osmažíme maso, až zhnědne, poté ho vyjmeme na talíř. V oleji zpěníme cibuli, vmícháme hořčici s pivem a jalovec. Vložíme zpět maso a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě. Maso občas obrátíme a přelijeme výpekem, je-li třeba, podlijeme vroucí vodou. |
3 | Měkké maso vyjmeme a držíme v teple. Do vypečené šťávy zašleháme ustrouhaný chleba a provaříme. Zahuštěnou šťávu přecedíme a přelijeme jí maso, které jsme nakrájeli na plátky. |