Tvarohové jidáše - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tvarohové jidáše
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 34279 |
Kategorie: | Sladké pečivo |
Ingredience
175 g | Cukr moučkový |
1 ks | Cukr vanilka |
50 g | Hrozinky |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
2 polévková lžíce | Likér třešňový |
200 g | Marcipánová hmota surová |
250 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Med včelí |
500 g | Mouka polohrubá |
100 g | Ořechy para |
70 g | Pistácie |
50 g | Třešně |
320 g | Tvaroh tučný |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 82g |
---|---|
Cholesterol | 142,5mg |
Draslík | 324,2mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 84,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 125,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Hrozinky, Kypřicí prášek do pečiva, Med včelí, Pistácie, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér třešňový, Marcipánová hmota surová, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Ořechy para, Třešně, Tvaroh tučný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tvarohové jidáše postup přípravy receptu:
1 | Omyté rozinky a koktejlové třešně nahrubo nasekáme a zakapeme likérem. Marcipán nahrubo nastrouháme. Ořechy a spařené pistácie nahrubo nasekáme. |
2 | Mouku smícháme s kypřicím práškem, přidáme nakrájené máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr, 3 vejce a tvaroh. Vypracujeme hladké těsto a zapracujeme do něj hrozinky, pistácie, ořechy a třešně. |
3 | Těsto rozdělíme na kousky po 100 g a vytvarujeme z nich jidáše. Na povrchu je potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v mírně vyhřáté troubě asi 30 minut. |
4 | Ihned po upečení jidáše poptřeme medem. |