Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 34282
Kategorie: Třená těsta

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
1 kávová lžička Citronová šťáva
150 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
150 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
5 polévková lžíce Voda pitná
3 ks Rozinky tmavé

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 249 kcal
Kilojoule 1 043kJ
11% Sacharidy 39 g
11% Tuky 9 g
5% Sodík 107 mg
9% Bílkoviny 5 g

Beránek s pudinkem postup přípravy receptu:

1

Žloutky utřeme s cukrem, přilijeme olej, horkou vodu, vše vyšleháme do pěny.

2

Mouku smícháme s práškem do pečiva, vanilkovým pudinkem, citronovou kůrou a přidáme do žloutkové pěny. Nakonec zlehka vmícháme pevný sníh ušlehaný z bílků, citronové šťávy a špetky soli.

3

Formu na beránka vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. V místech, kde jsou oči a čumáček, vmáčkneme rozinky. Vlijeme těsto, formu vložíme do středně vyhřáté trouby a beránka pečeme 45-50 minut.

4

Po upečení necháme ve formě vychladnout a potom opatrně vyklopíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept