Recept

Hovězí roláda s olomouckými tvarůžky pečená na pivu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34284
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Hořčice dijonská
1 kg Hovězí maso zadní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
700 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
200 g Šunka dušená
200 g Tvarůžky olomoucké malé
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 494 kcal
Kilojoule 2 066kJ
2% Sacharidy 8 g
27% Tuky 20 g
11% Sodík 213 mg
116% Bílkoviny 65 g

Hovězí roláda s olomouckými tvarůžky pečená na pivu postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, olomoucké tvarůžky podélně rozpůlíme.

2

Na másle zpěníme cibuli, vmícháme vejce, za stálého míchání je necháme srazit.

3

Z masa rozkrojíme a naklepeme plát, který osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na plát rozložíme usmažená vejce, položíme nakrájenou šunku, olomoucké tvarůžky, plát masa srolujeme a ovážeme potravinářským provázkem.

4

V pekáči na rozehřátém oleji orestujeme roládu ze všech stran, až maso zhnědne. Poté roládu zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Roládu občas obrátíme, přelijeme šťávou, je-li třeba, podlijeme vroucí vodou.

5

Hotovou roládu vyjmeme z výpeku. Když „vydechne“, odstraníme provázek a nakrájíme maso na plátky, které přelijeme výpekem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept