Hovězí roláda s olomouckými tvarůžky pečená na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hovězí roláda s olomouckými tvarůžky pečená na pivu
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | kuba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34284 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
1 polévková lžíce | Hořčice dijonská |
1 kg | Hovězí maso zadní |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
700 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Šunka dušená |
200 g | Tvarůžky olomoucké malé |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 238,9mg |
Draslík | 60,9mg |
Vláknina | 706,5mg |
Vitamín A | 113,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 37,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej rostlinný, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice dijonská, Hovězí maso zadní, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj., Šunka dušená, Tvarůžky olomoucké malé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hovězí roláda s olomouckými tvarůžky pečená na pivu postup přípravy receptu:
1 | Cibuli nakrájíme nadrobno, olomoucké tvarůžky podélně rozpůlíme. |
2 | Na másle zpěníme cibuli, vmícháme vejce, za stálého míchání je necháme srazit. |
3 | Z masa rozkrojíme a naklepeme plát, který osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Na plát rozložíme usmažená vejce, položíme nakrájenou šunku, olomoucké tvarůžky, plát masa srolujeme a ovážeme potravinářským provázkem. |
4 | V pekáči na rozehřátém oleji orestujeme roládu ze všech stran, až maso zhnědne. Poté roládu zalijeme pivem a pod poklicí pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Roládu občas obrátíme, přelijeme šťávou, je-li třeba, podlijeme vroucí vodou. |
5 | Hotovou roládu vyjmeme z výpeku. Když „vydechne“, odstraníme provázek a nakrájíme maso na plátky, které přelijeme výpekem. |