Recept

Roštěnky dušené na pivě s kečupem a křenem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (84%)
ID receptu: 34289

Ingredience

2 krajíc Chléb celozrnný pšenično-žitný
1 ks Cibule
4 plátek Hovězí roštěnka níz. peč.
4 polévková lžíce Kečup
2 polévková lžíce Křen
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
100 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Paprika mletá sladká
0,3 kávová lžička Pepř černý mletý
500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
0,5 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 291kJ
4% Sacharidy 15 g
34% Tuky 26 g
5% Sodík 101 mg
3% Bílkoviny 2 g

Roštěnky dušené na pivě s kečupem a křenem postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek rozdrtíme, roštěnky po obvodu nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, zaprášíme mletou paprikou a obalíme v mouce, křen očistíme a jemně nastrouháme, tvrdý chléb nastrouháme.

2

Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, vložíme plátky masa a orestujeme, až maso zhnědne. Maso zalijeme pivem a pod poklicí dusíme, až je maso téměř měkké. Poté na maso vyjmeme, do šťávy vmícháme kečup s nastrouhaným chlebem, promícháme, vrátíme zpět maso a dovaříme.

3

Na talíři každý plátek masa posypeme křenem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept