Marinovaný hovězí řízek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Marinovaný hovězí řízek
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 34292 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
4 plátek | Hovězí roštěnka vys. peč. |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
100 ml | Olej rostlinný |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 g | Strouhanka |
0,5 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na marinádu | |
---|---|
3 stroužek | Česnek |
250 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 123,8mg |
Draslík | 79,7mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 2,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Česnek, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí roštěnka vys. peč., Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Marinovaný hovězí řízek postup přípravy receptu:
1 | V pivu rozmícháme česnek utřený se špetkou soli. Roštěnou naklepeme, osolíme, opepříme, naložíme do piva a pod fólií necháme v chladničce přes noc. |
2 | Naložené maso obalíme v mouce, rozšlehaném vejci a strouhance. Smažíme v rozpáleném oleji. |