Recept

Králík v bylinkové omáčce

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34294

Ingredience

2 ks Bobkový list
1200 g Králičí maso
1 špetka Muškátový květ
4 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř bílý
400 g Rajčata
50 ml Sherry brandy
1 kávová lžička Sůl
100 ml Vývar z hovězích kostí
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
2 polévková lžíce Petržel - nať

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 566 kcal
Kilojoule 2 370kJ
3% Sacharidy 12 g
35% Tuky 27 g
21% Sodík 412 mg
112% Bílkoviny 63 g

Králík v bylinkové omáčce postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté králičí maso rozdělíme na 8 dílů, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem.

2

V hrnci rozpálíme olej a králíka v něm osmažíme, poté vyjmeme. Ve výpeku podusíme oloupané, rozpůlené stroužky česneku a oloupanou nasekanou cibuli. Zalijeme sherry a vývarem, vložíme králičí maso - kromě hrudi, přidáme oloupaná, na dílky nakrájená rajčata a vše osolíme a opepříme. Přidáme bobkový list a dusíme zvolna pod pokličkou 30-45 minut. Asi 10 minut před koncem dušení vložíme králičí hruď.

3

Nakonec maso posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky.

4

Vhodnou přílohou je bílý chléb nebo veka.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept