Králík v bylinkové omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Králík v bylinkové omáčce
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | cerna |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 34294 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 stroužek | Česnek |
1200 g | Králičí maso |
1 špetka | Muškátový květ |
4 polévková lžíce | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř bílý |
400 g | Rajčata |
50 ml | Sherry brandy |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Vývar z hovězích kostí |
1 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 172,3mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,2mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Králičí maso, Muškátový květ, Oříšky piniové, Pepř bílý, Rajčata, Sůl, Cibule mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Sherry brandy, Vývar z hovězích kostí , Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Králík v bylinkové omáčce postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté králičí maso rozdělíme na 8 dílů, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem. |
2 | V hrnci rozpálíme olej a králíka v něm osmažíme, poté vyjmeme. Ve výpeku podusíme oloupané, rozpůlené stroužky česneku a oloupanou nasekanou cibuli. Zalijeme sherry a vývarem, vložíme králičí maso - kromě hrudi, přidáme oloupaná, na dílky nakrájená rajčata a vše osolíme a opepříme. Přidáme bobkový list a dusíme zvolna pod pokličkou 30-45 minut. Asi 10 minut před koncem dušení vložíme králičí hruď. |
3 | Nakonec maso posypeme nasucho opraženými piniovými oříšky. |
4 | Vhodnou přílohou je bílý chléb nebo veka. |