Jednoduchý recept

Telecí srdce na smetaně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 343
Kategorie: Maso

Ingredience

100 g Cibule
100 g Citrony
20 g Cukr krupice
3 g Divoké koření celé
200 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 ml Ocet kvasný lihový
50 g Slanina vepřová
300 ml Smetana 12% (konzumní)
30 g Sůl
1000 g Telecí srdce
150 g Tuk
800 ml Voda pitná
250 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 376 kcal
Kilojoule 1 572kJ
4% Sacharidy 15 g
34% Tuky 25 g
65% Sodík 1 g
37% Bílkoviny 21 g

Telecí srdce na smetaně postup přípravy receptu:

1

Telecí srdce očistíme, omyjeme ve vlažné vodě a osušíme. Potom je protkneme slaninou a osolíme.

2

Cibuli a kořenovou zeleninu oloupeme, nakrájíme na plátky a osmažíme na 2/3 tuku dorůžova. Přidáme divoké koření a omytý, na plátky nakrájený citron. Zastříkneme octem.

3

Do tohoto základu vložíme srdce, zalijeme je vodou a dusíme pod poklicí doměkka. Během dušení srdce obracíme a podléváme teplou vodou.

4

Měkká srdce vyjmeme, základ zahustíme světlou zásmažkou ze zbylého tuku a z hladké mouky, zalijeme částí vody a mlékem a dobře rozšleháme. Za občasného promíchání nejméně 20 minut vaříme.

5

V průběhu vaření přidáme sůl, cukr a ocet. Omáčku nakonec zjemníme smetanou, procedíme a krátce povaříme.

6

Při podávání srdce krájíme na plátky a přeléváme je omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept