Kapr s rozmarýnem pečený na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr s rozmarýnem pečený na pivu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | brazda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (87%) |
ID receptu: | 34301 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kg | Kapr obecný |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
350 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
2 ks | Rajčata |
3 ks | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 135,0mg |
Draslík | 802,9mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 574,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,0mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Česnek, Cibule, Kapr obecný, Rajčata, Rozmarýn čerstvý, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr s rozmarýnem pečený na pivu postup přípravy receptu:
1 | Kapra vykucháme, zbavíme šupin, osolíme, opepříme, vložíme do mísy, zalijeme pivem a pod fólií necháme v chladničce přes noc. |
2 | Cibuli, česnek a rajčata nakrájíme na tenká kolečka, anglickou slaninu na plátky. |
3 | Marinovaného kapra položíme na alobal, který jsme překryli polovinou plátků slaniny. Do břicha kapra vložíme máslo a rozmarýn, kapra překryjeme cibulí, česnekem, rajčaty a slaninou. Poté kapra pokapeme marinádou, alobal uzavřeme a kapra pečeme v předehřáté troubě. |