Štovíková polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Štovíková polévka
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | mull |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34303 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
1 l | Hovězí vývar základní |
50 g | Máslo čerstvé |
0,5 l | Mléko plnotučné |
4 g | Pepř černý mletý |
500 g | Šťovík |
7 g | Sůl |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
200 ml | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 282,5mg |
Draslík | 715,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 46,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 530,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Hovězí vývar základní, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Pepř černý mletý, Šťovík mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Štovíková polévka postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme brambory, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka. Mezitím opereme šťovík, nakrájíme na malé kousky a vhodíme do vroucí vody na 1 minutu, zcedíme a necháme okapat. Přendáme na pánev s rozpuštěným máslem a necháme na mírném ohni podusit, až změkne. Uvařené brambory scedíme, přidáme k nim změklý šťovík a v hrnci vše rozmačkáme na kaši. V jiném hrnci svaříme mléko, přilijeme horký vývar, za stálého míchání přidáváme kaši z brambor a šťovíku. Osolíme, opepříme a na mírném ohni povaříme 10 minut za občasného míchání. Odstavíme, vmícháme rozkvedlané žloutky a zakysanou smetanu a hned podáváme. |