Recept

Farfalle s pečenými paprikami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (18%)
ID receptu: 34305

Ingredience

60 g Ančovička - filety
1 polévková lžíce Olej olivový
80 g Paprika zelená
80 g Paprika červená
80 g Paprika žlutá
3 g Pepř černý mletý
10 g Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
5 g Sůl
500 g Těstoviny Farfalle
80 ml Víno bílé
250 ml Vývar zeleninový
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 573 kcal
Kilojoule 2 398kJ
29% Sacharidy 103 g
8% Tuky 6 g
40% Sodík 804 mg
37% Bílkoviny 21 g

Farfalle s pečenými paprikami postup přípravy receptu:

1

Rozpálíme troubu na 220 °C. Papriky pečeme, až slupka ztmavne. Potom papriky vyjmeme z grilu a zakryjeme vlhkým ubrouskem, po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na nudličky.

2

Drcený česnek a proužky ančoviček smažíme 2-3 minuty na malém ohni na oleji, přidáme nudličky paprik, drcený pepř a víno. Přivedeme k varu, ztlumíme oheň a vaříme 5 minut. Vmícháme vývar a rajčatový protlak a vaříme 10 minut.

3

Uvaříme ve slané vodě těstoviny al dente, scedíme je a vrátíme do hrnce. Přidáme omáčku a důkladně promícháme. Vmícháme čerstvou petrželku, podle chuti přisolíme a upravíme na talíře.

Poznámka

Podáváme s italským křupavým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept