Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 205 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 34306

Ingredience

0,3 ks Celer bulvový
80 g Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
4 ks Nové koření celé
5 ks Pepř černý celý
1 ks Petržel kořen
1 polévková lžíce Petržel kudrnka
80 g Pórek
1 ks Slepice
1,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná
1 polévková lžíce Zázvor celý
2 ks Česnek
Domácí vaječné nudle [34302]
110 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

57% Kalorie 1,118 kcal
Kilojoule 4 678kJ
18% Sacharidy 66 g
166% Tuky 125 g
37% Sodík 746 mg
230% Bílkoviny 130 g

Polévka s kvočkou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou a omytou slepici dáme do 1,5 litru studené vody a dáme ji vařit. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a necháme jen tak probublávat. Ke slepici přidáme očištěnou a omytou celou cibuli v hnědé slupce, česnek, celý pepř, nové koření a oloupaný omytý zázvor. Pomalu vaříme, během vaření sbíráme z polévky vzniklý šum.

2

Očistíme a omyjeme zeleninu – mrkev, celer, petržel, pórek, řapíkatý celer, mrkev s petrželí, pokrájíme na tenké plátky, pórek s celerem na nudličky. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno.

3

Půl hodiny před dovařením slepici vyjmeme, vývar přecedíme a znovu přivedeme k varu. Dáme do něj pokrájenou zeleninu, obrané a pokrájené maso ze slepice (bez kůže), sůl a znovu pomalu vaříme 25 minut. Těsně před dovařením přimícháme do polévky domácí nudle.

4

Nudle vaříme asi 2-3 minuty, přimícháme petrželku a podáváme.

5

Domácí vaječné nudle [34302]:

6

Na vál nasypeme hrubou mouku, uděláme do ni důlek, do kterého rozklepneme vajíčko a přidáme vlahé máslo. Pomocí vidličky těsto začneme mísit, pak rukama vypracujeme vláčné těsto. Vál poprášíme zbylou moukou (10 g) a válečkem vyválíme tenký plát (do 1 mm) a necháme ho proschnout na čisté utěrce nebo plátně. Při prosychání těsto otočíme. Sušíme při pokojové teplotě asi 20-30 minut.

7

Z placky nakrájíme stejně široké pláty (6-8 mm), poskládáme je na sebe a širokým ostrým nožem nakrájíme napříč tenké nudličky, které rozložíme na utěrce, aby se neslepily. Necháme je proschnout 2-3 minuty a pak je zaváříme do polévky.

8

Domácí nudle vaříme v polévce 2-3 minuty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept