Polévka s kvočkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 205 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka s kvočkou
Polévka s kvočkou
Celkový čas: | 205 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 34306 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
0,3 ks | Celer bulvový |
80 g | Celer řapíkatý |
2 ks | Česnek |
1 ks | Cibule |
1 ks | Mrkev kořen |
4 ks | Nové koření celé |
5 ks | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
1 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
80 g | Pórek |
1 ks | Slepice |
1,5 kávová lžička | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
1 polévková lžíce | Zázvor celý |
Domácí vaječné nudle [34302] | |
---|---|
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
110 g | Mouka pšeničná hrubá |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 434,6mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 35g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 74,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Celer řapíkatý, Česnek, Cibule, Nové koření celé, Pepř černý celý, Petržel kořen, Slepice, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Petržel kudrnka, Pórek, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka s kvočkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěnou a omytou slepici dáme do 1,5 litru studené vody a dáme ji vařit. Když voda přijde k varu, snížíme teplotu a necháme jen tak probublávat. Ke slepici přidáme očištěnou a omytou celou cibuli v hnědé slupce, česnek, celý pepř, nové koření a oloupaný omytý zázvor. Pomalu vaříme, během vaření sbíráme z polévky vzniklý šum. |
2 | Očistíme a omyjeme zeleninu – mrkev, celer, petržel, pórek, řapíkatý celer, mrkev s petrželí, pokrájíme na tenké plátky, pórek s celerem na nudličky. Omytou petrželku pokrájíme nadrobno. |
3 | Půl hodiny před dovařením slepici vyjmeme, vývar přecedíme a znovu přivedeme k varu. Dáme do něj pokrájenou zeleninu, obrané a pokrájené maso ze slepice (bez kůže), sůl a znovu pomalu vaříme 25 minut. Těsně před dovařením přimícháme do polévky domácí nudle. |
4 | Nudle vaříme asi 2-3 minuty, přimícháme petrželku a podáváme. |
5 | Domácí vaječné nudle [34302]: |
6 | Na vál nasypeme hrubou mouku, uděláme do ni důlek, do kterého rozklepneme vajíčko a přidáme vlahé máslo. Pomocí vidličky těsto začneme mísit, pak rukama vypracujeme vláčné těsto. Vál poprášíme zbylou moukou (10 g) a válečkem vyválíme tenký plát (do 1 mm) a necháme ho proschnout na čisté utěrce nebo plátně. Při prosychání těsto otočíme. Sušíme při pokojové teplotě asi 20-30 minut. |
7 | Z placky nakrájíme stejně široké pláty (6-8 mm), poskládáme je na sebe a širokým ostrým nožem nakrájíme napříč tenké nudličky, které rozložíme na utěrce, aby se neslepily. Necháme je proschnout 2-3 minuty a pak je zaváříme do polévky. |
8 | Domácí nudle vaříme v polévce 2-3 minuty. |