Recept

Skopová kýta s rajčaty

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34307

Ingredience

1 polévková lžíce Celer - nať
50 g Cibule
1 špetka Cukr krupice
300 ml Hovězí vývar základní
10 g Mouka pšeničná hladká T 650
20 ml Olej rostlinný
1 polévková lžíce Petržel - nať
2 polévková lžíce Protlak rajčatový
500 g Rajčata
400 g Skopová kýta
0,5 kávová lžička Sůl
5 g Paprika mletá sladká

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 537 kcal
Kilojoule 2 245kJ
6% Sacharidy 23 g
47% Tuky 35 g
30% Sodík 605 mg
60% Bílkoviny 34 g

Skopová kýta s rajčaty postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté maso nakrájíme na porce, vložíme do kastrolu a osmahneme na rozpáleném oleji.

2

Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, krátce orestujeme. Přisypeme mouku, přidáme rajčatový protlak a okořeníme mletou paprikou. Zalijeme vývarem, osolíme, opepříme, mírně osladíme a zvolna vaříme.

3

K téměř měkkému masu přidáme omytá, na dílky nakrájená rajčata.

4

Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželovou a celerovou natí.

Poznámka

Můžeme použít i konzervovaná nebo mražená rajčata.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept