Recept

Vařený chřest s teplou cibulovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 34312
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

2 kg Chřest bílý
1 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Cukr krupice
2 ks Estragon
150 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
125 ml Víno bílé
250 ml Vývar zeleninový
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 445kJ
8% Sacharidy 29 g
30% Tuky 22 g
12% Sodík 249 mg
19% Bílkoviny 10 g

Vařený chřest s teplou cibulovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kuchyňsky očištěný chřest uvaříme v osolené vodě se lžičkou cukru. Šalotku oloupeme a nasekáme na drobné kousky, na másle ji necháme zesklovatět. Osmahlou šalotku poprášíme moukou, promícháme,a několik minut necháme podusit. Potom osmahlou šalotku s moukou zalijeme vývarem a bílým vínem, 20 minut vaříme pod pokličkou. Estragonovou nať opláchneme a osušíme, 1 lžičku přidáme k šalotce a směs rozmixujeme. Hotovou omáčku dochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou. Omáčkou přelijeme naaranžovaný vařený bílý chřest. Chřest s omáčkou ozdobíme zbývající lžičkou estragonu. Podáváme teplé s vařenými brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept