Fusilli se slaninou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fusilli se slaninou
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | stejskal |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (75%) |
ID receptu: | 34313 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
150 g | Anglická slanina |
5 g | Bazalka |
15 g | Citronová kůra |
80 ml | Citronová šťáva |
80 ml | Olej olivový |
125 g | Olivy černé |
5 g | Pepř černý mletý |
20 g | Petržel - nať |
5 g | Sůl |
500 g | Těstoviny Fusilli |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 100g |
---|---|
Cholesterol | 25,5mg |
Draslík | 171,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 85,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Bazalka, Citronová kůra, Citronová šťáva, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Těstoviny Fusilli mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fusilli se slaninou postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce. |
2 | V průběhu vaření těstovin, odkrojíme z plátků slaniny kůži, slaninu nasekáme na plátky a smažíme je na pánvi dozlatova. |
3 | V misce smícháme nakrájené černé olivy, citronovou šťávu, citronovou kůru, olivový olej, najemno nakrájenou petrželku a anglickou slaninu. Směs opatrně promícháme s těstovinami. Jednotlivé porce posypeme pepřem a ozdobíme snítkami bazalky. |
Poznámka
1Voda na vaření podle potřeby.