Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (75%)
ID receptu: 34313
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

150 g Anglická slanina
5 g Bazalka
15 g Citronová kůra
80 ml Citronová šťáva
80 ml Olej olivový
125 g Olivy černé
5 g Pepř černý mletý
20 g Petržel - nať
5 g Sůl
500 g Těstoviny Fusilli

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 859 kcal
Kilojoule 3 592kJ
28% Sacharidy 100 g
56% Tuky 42 g
54% Sodík 1 g
35% Bílkoviny 20 g

Fusilli se slaninou postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.

2

V průběhu vaření těstovin, odkrojíme z plátků slaniny kůži, slaninu nasekáme na plátky a smažíme je na pánvi dozlatova.

3

V misce smícháme nakrájené černé olivy, citronovou šťávu, citronovou kůru, olivový olej, najemno nakrájenou petrželku a anglickou slaninu. Směs opatrně promícháme s těstovinami. Jednotlivé porce posypeme pepřem a ozdobíme snítkami bazalky.

Poznámka

1Voda na vaření podle potřeby.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept