Špagety s česnekem a rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety s česnekem a rajčaty
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | nos |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (19%) |
ID receptu: | 34317 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
30 g | Ančovičky konzervované |
3 stroužek | Česnek |
10 g | Chilli paprička sušená |
1 polévková lžíce | Kapary |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
50 g | Olivy černé |
800 g | Passata (drcená rajčata) |
5 g | Pepř černý mletý |
25 g | Petržel - nať |
500 g | Špagety |
5 g | Sůl |
35 g | Sýr Parmezán |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 9,9mg |
Draslík | 142,7mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovičky konzervované, Česnek, Chilli paprička sušená, Sůl, Sýr Parmezán mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kapary, Olej olivový, Olivy černé, Passata (drcená rajčata), Pepř černý mletý, Petržel - nať, Špagety mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety s česnekem a rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé. |
2 | V průběhu vaření těstovin smažíme asi minutu při střední teplotě na oleji drcený česnek, nasekanou petrželku a rozdrcené chilli papričky. Průběžně promícháváme. |
3 | Přidáme drcená rajčata, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a směs za občasného zamíchání mírně vaříme asi 5 minut. |
4 | Do směsi vmícháme kapary, ančovičky a olivy a ještě 5 minut povaříme. Průběžně promícháváme. Omáčku dochutíme pepřem a solí a promícháme ji s těstovinami tak, aby těstoviny rovnoměrně obalila. Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme parmezánem a servírujeme. |