Recept

Špagety s česnekem a rajčaty

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 34317
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

30 g Ančovičky konzervované
3 stroužek Česnek
10 g Chilli paprička sušená
1 polévková lžíce Kapary
2 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy černé
800 g Passata (drcená rajčata)
5 g Pepř černý mletý
25 g Petržel - nať
500 g Špagety
5 g Sůl
35 g Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 489 kcal
Kilojoule 2 045kJ
24% Sacharidy 85 g
7% Tuky 5 g
41% Sodík 812 mg
35% Bílkoviny 20 g

Špagety s česnekem a rajčaty postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.

2

V průběhu vaření těstovin smažíme asi minutu při střední teplotě na oleji drcený česnek, nasekanou petrželku a rozdrcené chilli papričky. Průběžně promícháváme.

3

Přidáme drcená rajčata, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a směs za občasného zamíchání mírně vaříme asi 5 minut.

4

Do směsi vmícháme kapary, ančovičky a olivy a ještě 5 minut povaříme. Průběžně promícháváme. Omáčku dochutíme pepřem a solí a promícháme ji s těstovinami tak, aby těstoviny rovnoměrně obalila. Pokrm upravíme na talíře, ozdobíme parmezánem a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept