Bramborový guláš s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bramborový guláš s rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 34318 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory |
3 ks | Cibule |
100 ml | Olej olivový |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 35g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 40,5mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Paprika mletá sladká, Rajčata, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bramborový guláš s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Vložíme je do kastrolu na rozehřátý olej, přidáme oloupanou, na kostky nakrájenou cibuli. |
2 | Omytá rajčata nakrájíme na čtvrtky, zbavíme zrnek, nakrájíme nadrobno, přidáme k bramborám s cibulí. Vše osolíme, okořeníme mletou paprikou a pod pokličkou dusíme asi 30 minut za občasného zamíchání. |
3 | Hotový guláš posypeme nasekanou petrželkou. |
Poznámka
Podle potřeby můžeme během dušení přilít malé množství vody nebo vývaru.