Recept

Teplé bramborové koláčky s eidamem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (88%)
ID receptu: 34319
Kategorie: Jednohubky, Kanapky, Tapas

Ingredience

4 ks Brambory
500 g Chřest zelený
240 g Eidam jemné plátky 45%
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 kávová lžička Protlak rajčatový
4 ks Rajčata
50 g Salám Vysočina

Nutriční hodnoty jedné porce

30% Kalorie 590 kcal
Kilojoule 2 467kJ
5% Sacharidy 20 g
38% Tuky 29 g
1% Sodík 12 mg
41% Bílkoviny 23 g

Teplé bramborové koláčky s eidamem postup přípravy receptu:

1

Brambory dobře očistíme kartáčkem pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě. Chřest očistíme, opláchneme, nakrájený na menší kousky uvaříme. Vařené brambory zchladíme studenou vodou, oloupeme a rozpůlíme. Vařené půlky brambor potřeme rajčatovým protlakem a naskládáme je řeznou plochou nahoru do pekáčku nebo zapékací mísy, kterou jsme před tím vymazali máslem. Troubu předehřejeme na 200 °C. Rajčata umyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Každou bramboru v misce nebo na pekáčku obložíme nejprve kolečky tvrdého salámu, potom tenkými plátky rajčat, pak vařeným chřestem, nakonec plátky eidamu, seříznutými podle tvaru brambor. Takto připravené bramborové koláčky pečeme v předehřáté troubě asi 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept