Recept

Jarní tagliatelle se slaninou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (19%)
ID receptu: 34321
Kategorie: Těstoviny, noky, knedlíky

Ingredience

80 g Anglická slanina
1 kg Cibulka jarní
160 g Hrášek
2 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej olivový
5 g Pepř černý mletý
5 g Sůl
500 g Tagliatelle
125 ml Víno bílé
250 ml Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 622 kcal
Kilojoule 2 603kJ
26% Sacharidy 95 g
16% Tuky 12 g
36% Sodík 713 mg
38% Bílkoviny 21 g

Jarní tagliatelle se slaninou postup přípravy receptu:

1

Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente, scedíme je, necháme okapat, vrátíme do hrnce a udržujeme teplé.

2

V průběhu vaření těstovin nakrájíme plátky slaniny a očistíme cibulky, ponecháme jim pouze malou část zelené natě.

3

Slaninu a cibulky smažíme na oleji asi 4 minuty dozlatova, průběžně promícháváme. Poprášíme je moukou a ještě asi minutu mícháme.

4

Přilijeme vývar a víno a mícháme, až se omáčka začne vařit a mírně zhoustne. Potom do ní vložíme hrášek a vaříme asi 5 minut, až cibulky změknou. Omáčku osolíme a opepříme, nalijeme na těstoviny a opatrně promícháme.

Poznámka

Jednotlivé porce můžeme ozdobit snítkami čerstvých bylinek.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept