Grilovaný chřest ve slanině na ředkvičkách a česneku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilovaný chřest ve slanině na ředkvičkách a česneku
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34326 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
1 ks | Česnek |
100 g | Chřest bílý |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 ks | Pórek |
50 g | Ředkvička |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Vegeta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 1,8mg |
Draslík | 484,3mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,3mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chřest bílý, Olej stolní, Ředkvička, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pórek, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilovaný chřest ve slanině na ředkvičkách a česneku postup přípravy receptu:
1 | Ředkvičky, česnek a pórek očistíme a nakrájíme na plátky. Vše osmahneme na oleji, přidáme koření Vegeta a krátce podusíme.Chřest zabalíme po dvou až třech kouskách do dvou plátků prorostlé slaniny, a zajistíme je párátkem, aby se smotky nerozbalily. Takto připravený chřest grilujeme na pánvi bez oleje. |
2 | Grilovaný chřest podáváme teplý, přelitý dušenou směsí ředkviček, česneku a pórku. |