Recept

Rýžový fazolový salát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 34329

Ingredience

50 g Arašídy
2 ks Cibulka jarní
3 kávová lžička Citronová šťáva
150 g Fazole
1 špetka Kmín mletý
1 ks Okurka salátová
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
150 g Rýže dlouhozrnná
1 špetka Sůl
0,1 l Víno bílé
0,1 l Vývar zeleninový
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 869 kcal
Kilojoule 3 635kJ
36% Sacharidy 129 g
30% Tuky 22 g
22% Sodík 446 mg
56% Bílkoviny 31 g

Rýžový fazolový salát postup přípravy receptu:

1

Rýži vaříme v dvojnásobném množství osolené vody cca 15 minut.

2

Než se rýže uvaří, očistíme jarní cibule a nakrájíme je na kolečka, arašídy a petrželku nasekáme nahrubo. Omytou salátovou okurku nastrouháme na tenké plátky.

3

Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme fazole a vše krátce podusíme. Pak přilijeme zeleninový vývar a bílé víno, podle chuti přidáme kmín a necháme vařit cca 15 minut, než se vyvaří tekutina. Mírně vychladlou směs osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Přidáme rýži, nasekané arašídy a petrželku.

4

Porce salátu na talíři ozdobíme plátky okurky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept