Rýžový fazolový salát - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rýžový fazolový salát
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 34329 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
50 g | Arašídy |
2 ks | Cibulka jarní |
3 kávová lžička | Citronová šťáva |
150 g | Fazole |
1 špetka | Kmín mletý |
1 ks | Okurka salátová |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 hrst | Petržel - nať |
150 g | Rýže dlouhozrnná |
1 špetka | Sůl |
0,1 l | Víno bílé |
0,1 l | Vývar zeleninový |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 22g |
---|---|
Cholesterol | 1,1mg |
Draslík | 595,1mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,9mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Citronová šťáva, Okurka salátová, Sůl, Víno bílé, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Arašídy, Fazole, Kmín mletý, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Rýže dlouhozrnná, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rýžový fazolový salát postup přípravy receptu:
1 | Rýži vaříme v dvojnásobném množství osolené vody cca 15 minut. |
2 | Než se rýže uvaří, očistíme jarní cibule a nakrájíme je na kolečka, arašídy a petrželku nasekáme nahrubo. Omytou salátovou okurku nastrouháme na tenké plátky. |
3 | Na rozehřátém oleji necháme zesklovatět cibuli, přidáme fazole a vše krátce podusíme. Pak přilijeme zeleninový vývar a bílé víno, podle chuti přidáme kmín a necháme vařit cca 15 minut, než se vyvaří tekutina. Mírně vychladlou směs osolíme, opepříme a dochutíme citronovou šťávou. Přidáme rýži, nasekané arašídy a petrželku. |
4 | Porce salátu na talíři ozdobíme plátky okurky. |