Smetanová náplň s chřestem do slaného pečiva se sýrem Feta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Smetanová náplň s chřestem do slaného pečiva se sýrem Feta
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34332 |
Kategorie: | Náplně |
Ingredience
1 kávová lžička | Bazalka |
4 stroužek | Česnek |
200 g | Chřest bílý |
100 g | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Máta |
1 kávová lžička | Oregano čerstvé |
1 kávová lžička | Petržel - nať |
2 ks | Šalotka |
150 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
150 g | Sýr Feta |
2 ks | Vejce slepičí |
1 kávová lžička | Křenová pasta - Krenex |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 92,1mg |
Draslík | 227,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 15,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Česnek, Chřest bílý, Máta, Šalotka, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Oregano čerstvé, Petržel - nať, Smetana 16% (pochoutková), Sýr Feta, Křenová pasta - Krenex mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Smetanová náplň s chřestem do slaného pečiva se sýrem Feta postup přípravy receptu:
1 | Nejprve uvaříme chřest v osolené vodě s kostkou cukru. |
2 | Chřest nakrájíme na malé kousky. Ve smetaně rozmícháme |
3 | lžičku křenové pasty, vejce, na drobné kousky nakrájnou šalotku, rozetřené stroužky česneku a sušenou nebo čerstvou, nadrobno nasekanou petrželku, bazalku a oregáno. Do této směsi vmícháme kousky vařeného chřestu a sýr Feta. |