Jednoduchý recept

Omelety jahodové

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 34334

Ingredience

5 ml Citronová šťáva
110 g Cukr moučkový
15 g Cukr práškový s vanilkovou příchutí
200 g Jahody zahradní
70 g Mouka polohrubá
40 g Máslo čerstvé
50 ml Sirup Monin - jahodový
40 g Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh měkký - nízkotučný
4 ks Vaječný bílek slepičí
5 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 249kJ
20% Sacharidy 71 g
27% Tuky 20 g
18% Sodík 350 mg
36% Bílkoviny 20 g

Omelety jahodové postup přípravy receptu:

1

Do misky vložíme žloutky, přisypeme cukr a rozšleháme. Přidáme špetku soli, zakápneme citronovou šťávou, přimícháme sníh z bílků, nakonec vmícháme změklé máslo, mouku a Solamyl. Vypracujeme těsto na omelety.

2

Z těsta vytvoříme 4 placičky, které upravíme na plech, vložíme do vyhřáté trouby a 10 minut zapékáme.

3

Jahody omyjeme, nakrájíme nadrobno, vmícháme do tvarohu, přimícháme sirup a vanilkový cukr, vymícháme krém, kterým omeletky potřeme a ještě teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept