Koláč z listového těsta se smetanovo-bylinkovou náplní a chřestem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Koláč z listového těsta se smetanovo-bylinkovou náplní a chřestem
Koláč z listového těsta se smetanovo-bylinkovou náplní a chřestem
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | DANAE |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (88%) |
ID receptu: | 34335 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
250 g | Listové těsto |
100 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 24,4mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 925,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Koláč z listového těsta se smetanovo-bylinkovou náplní a chřestem postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 180 °C. Z listového těsta vyválíme dva stejně velké pláty. Jedním plátem vyložíme máslem vymazaný plech, formu, nebo pekáček. Na rozložený plát těsta rozložíme nějakou nádivku do slaného pečiva, například Smetanovou náplň s chřestem do slaného pečiva se sýrem Feta apod. Druhým plátem těsta náplň překryjeme a na okrajích těsto prsty pevně stiskneme, abychom pevně spojili vrchní i spodní část těsta. Vrchní vrstvu koláče propícháme vidličkou, aby měla kudy odcházet pára. Takto připravený koláč pečeme v troubě asi 25 minut dozlatova. |