Cassoulet na česneku s kuřetem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cassoulet na česneku s kuřetem
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 135 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34340 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Bylinky čerstvé - svazek |
6 stroužek | Česnek |
400 g | Fazole červené sterilované |
900 g | Kuřecí prsa |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
16 ks | Šalotka |
1 špetka | Sůl |
2,3 dl | Víno bílé |
2,3 dl | Vývar drůbeží |
225 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 137g |
---|---|
Cholesterol | 144,0mg |
Draslík | 4g |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 67,5mg |
Vitamín B6 | 4,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,7mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazole červené sterilované, Olej slunečnicový, Šalotka, Sůl, Víno bílé, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Bylinky čerstvé - svazek, Kuřecí prsa, Mouka pšeničná hladká, Pepř černý mletý, Vývar drůbeží mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cassoulet na česneku s kuřetem postup přípravy receptu:
1 | Rozehřejeme slunečnicový olej v ohnivzdorném hrnci, přidáme pokrájené kuřecí maso a smažíme dohněda, poté ho vyndáme. |
2 | Do hrnce dáme pokrájené žampiony, šalotky a česnek a 4 minuty smažíme. Přidáme zpět do hrnce kuřecí maso, poprášíme moukou a 2 minuty smažíme. |
3 | Přilijeme vývar a víno a mícháme, dokud se nezačne směs vařit. Přidáme bouquet garni, sůl a pepř. Přidáme za neustálého míchání fazole. Přikryjeme hrnec pokličkou a zapékáme v předehřáté troubě 2 hodiny. |
4 | Bouquet garni vyndáme a podáváme horké. |
Poznámka
Kuřecí prsa bez kosti a kůže.