Jednoduchý recept

Krůta s rýží na pomerančích

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 34342

Ingredience

1 ks Bobkový list
225 g Brokolice
1 ks Cibule
1 ks Cuketa
350 g Hnědá rýže
450 g Krůtí maso
1 polévková lžíce Olej olivový
25 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
1 ks Pomeranče
3 dl Pomerančová šťáva
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 342 kcal
Kilojoule 1 432kJ
11% Sacharidy 40 g
9% Tuky 7 g
24% Sodík 472 mg
53% Bílkoviny 30 g

Krůta s rýží na pomerančích postup přípravy receptu:

1

Rozehřejeme ve woku olej a osmahneme pokrájenou cibuli, přidáme nakrájené krůtí maso a smažíme, dokud lehce nezhnědne. Přilijeme pomerančovou šťávu, přidáme sůl, pepř a bobkový list. Přivedeme k varu a necháme mírně povařit cca 10 minut.

2

Do velkého hrnce dáme vařit vodu a povaříme růžičky brokolice cca 2 minuty pod pokličkou. Přidáme pokrájenou cuketu, přivedeme vodu k varu a tři minuty povaříme. Necháme v cedníku okapat a dáme stranou.

3

Oloupeme pomeranč a odstraníme bílá vlákna. Pokrájíme ho na kolečka, která přepůlíme.

4

Do pánve přidáme cuketu, brokolici, rýži a pokrájený pomeranč. Opatrně promícháme, osolíme, opepříme a prohříváme 4 minuty.

5

Rýži s krůtím masem rozdělíme na talíře, ozdobíme černými olivami a podáváme.

Poznámka

Jako příloha se hodí hnědá rýže vařená.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept