Polská polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 120 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polská polévka
Celkový čas: | 120 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 34348 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
200 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
200 g | Hovězí maso přední |
100 g | Mrkev kořen |
20 ml | Olej rostlinný |
5 g | Pepř černý mletý |
100 g | Sůl |
1,5 l | Voda pitná |
300 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 20,7mg |
Draslík | 368,8mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,3mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí maso přední, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polská polévka postup přípravy receptu:
1 | Přední hovězí maso opláchneme a dáme do hrnce se studenou osolenou vodou. Vaříme na velmi mírném ohni, až je maso měkké. Maso vyjmeme a necháme na prkénku vychladnout. Na pánvi osmažíme na másle cibuli dozlatova a spolu s nadrobno nakrájenou mrkví a zelím přihodíme do hrnce k vývaru. Ještě přidáme brambory na kostičky a necháme vařit na mírném ohni, dokud zelenina nezměkne. |
2 | Osolíme, opepříme a nakonec vrátíme na malé kousky nakrájené maso. Servírujeme ozdobené nasekanou pažitkou. |