Recept

Boršč na polský způsob

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 34354
Kategorie: Zahuštěné polévky

Ingredience

2 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
250 g Červená řepa
2 stroužek Česnek
1 ks Cibule
250 g Hovězí maso přední
30 g Kopr čerstvý
40 g Mouka pšeničná hladká
100 g Mrkev kořen
100 g Okurky nakládané
100 g Petržel kořen
0,5 l Smetana 12% (konzumní)
200 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 357 kcal
Kilojoule 1 495kJ
5% Sacharidy 19 g
84% Tuky 63 g
15% Sodík 293 mg
26% Bílkoviny 15 g

Boršč na polský způsob postup přípravy receptu:

1

Omyté maso vložíme do hrnce do studené vody spolu s mrkví, petrželí, celerem, cibulí a bobkovým listem. Pozvolna vaříme, dokud maso není měkké, asi 45 minut.

2

V jiném hrnci uvaříme zvlášť na nudličky nakrájenou červenou řepu ve vodě s octem.

3

Uvařené maso a zeleninu nakrájíme na kostky a rozmixujeme. Čistý vývar necháme vařit a zalijeme smetanou, ve které dohladka rozmícháme mouku. Osolíme, opepříme, povaříme asi 2 minuty do zhoustnutí. Do polévkové mísy vložíme nakládanou okurku nakrájenou na kostičky, scezenou řepu, nasekaný kopr a rozmixované maso a zeleninu. Vše zalijeme zahuštěným vývarem a podáváme v miskách ozdobené kopečkem šlehačky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept