Kachna na limetkové šťávě a zázvoru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna na limetkové šťávě a zázvoru
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34357 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
3 ks | Cibulka jarní |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
3 ks | Kachní prsa |
2 polévková lžíce | Limetková šťáva |
1,3 dl | Olej olivový |
2 kávová lžička | Olej sezamový |
2 kávová lžička | Omáčka sojová světlá |
1 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
1 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 86,6mg |
Draslík | 505,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,9mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibulka jarní, Cukr krupice, Limetková šťáva, Olej sezamový, Pomeranče, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Olej olivový, Omáčka sojová světlá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna na limetkové šťávě a zázvoru postup přípravy receptu:
1 | Kachní prsíčka omyjeme a překrojíme na polovinu. Maso propícháme vidličkou a posolíme. Dáme je do pekáče kůží dolů. Zapékáme v předehřáté troubě 10 minut, poté obrátíme a dalších 15 minut pečeme. |
2 | V misce smícháme olivový a sezamový olej s kůrou a šťávou z pomeranče, zázvorem, rybí omáčkou, sójovou omáčkou, česnekem, cukrem, limetkovou šťávou a jarními cibulkami. |
3 | Vyndáme z trouby kachnu a necháme vychladnout. Pokrájíme ji na silnější plátky, polijeme ji zálivkou, aby zůstala svěží. |
4 | Podáváme naservírované na talířích a přelité zbývající zálivkou. |
Poznámka
Z pomeranče nastrouháme kůru a použijeme i šťávu.