Jednoduchý recept

Višňové vafle

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 34358

Ingredience

30 g Cukr moučkový
5 g Droždí
180 g Kompot višňový
10 ml Likér Maraschino (Maraska)
250 ml Mléko polotučné
150 g Mouka pšeničná hladká
60 g Máslo čerstvé
15 g Solamyl - bramborový škrob
1 špetka Sůl
10 g Tuk
2 ks Vejce slepičí
120 g Šlehačka ve spreji

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 476 kcal
Kilojoule 1 990kJ
15% Sacharidy 53 g
33% Tuky 25 g
7% Sodík 147 mg
19% Bílkoviny 11 g

Višňové vafle postup přípravy receptu:

1

Droždí rozdrobíme a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, cukr, špetku soli, přidáme vejce, máslo a zbytek mléka. Vypracujeme těsto, přidáme kvásek, zapracujeme ho do těsta a necháme chvíli vykynout.

2

Vaflovač potřeme tukem a z těsta upečeme postupně vafle.

3

Do rendlíku vlijeme višňový kompot a zakápneme Maraskinem. Přivedeme k varu, solamyl rozmícháme v trošce šťávy z kompotu a zahustíme višně v rendlíku.

4

Vafle upravíme na talířky, ozdobíme višňovou omáčkou a šlehačkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept