Višňové vafle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Višňové vafle
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 34358 |
Kategorie: | Vafle |
Ingredience
30 g | Cukr moučkový |
5 g | Droždí |
180 g | Kompot višňový |
10 ml | Likér Maraschino (Maraska) |
60 g | Máslo čerstvé |
250 ml | Mléko polotučné |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
120 g | Šlehačka ve spreji |
15 g | Solamyl - bramborový škrob |
1 špetka | Sůl |
10 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 17g |
---|---|
Cholesterol | 147,0mg |
Draslík | 114,3mg |
Vláknina | 795,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Kompot višňový, Sůl, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Likér Maraschino (Maraska), Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká, Šlehačka ve spreji, Solamyl - bramborový škrob mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Višňové vafle postup přípravy receptu:
1 | Droždí rozdrobíme a zalijeme troškou vlažného mléka. Necháme vzejít kvásek. Do mísy nasypeme mouku, cukr, špetku soli, přidáme vejce, máslo a zbytek mléka. Vypracujeme těsto, přidáme kvásek, zapracujeme ho do těsta a necháme chvíli vykynout. |
2 | Vaflovač potřeme tukem a z těsta upečeme postupně vafle. |
3 | Do rendlíku vlijeme višňový kompot a zakápneme Maraskinem. Přivedeme k varu, solamyl rozmícháme v trošce šťávy z kompotu a zahustíme višně v rendlíku. |
4 | Vafle upravíme na talířky, ozdobíme višňovou omáčkou a šlehačkou. |