Vaječná polévka na slanině - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vaječná polévka na slanině
Vaječná polévka na slanině
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruda |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 34362 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
3 polévková lžíce | Krupice dětská |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 ks | Mrkev kořen |
2 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel kořen |
100 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 174,0mg |
Draslík | 524,0mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 51,9mg |
Vitamín E | 2,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Petržel kořen, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Máslo čerstvé, Mrkev kořen, Pepř černý mletý, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vaječná polévka na slanině postup přípravy receptu:
1 | V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme na tenká kolečka nakrájenou mrkev a petržel. Osolíme, zalijeme vývarem a necháme vařit. |
2 | Na pánvičce a na tenké plátky nakrájené slanině opražíme krupici, přidáme rozkvedlaná a osolená vajíčka a smažíme do úplného ztuhnutí. |
3 | Smažená vajíčka vsypeme do hrnce a chvilku povaříme. |
4 | Nakonec polévku dochutíme solí a pepřem. |
Poznámka
Polévku podáváme teplou a na talíři ozdobíme nasekanou pažitkou.