Vafle z podmáslí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vafle z podmáslí
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | trava |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 34369 |
Kategorie: | Vafle |
Ingredience
80 g | Cukr moučkový |
5 g | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Marmeláda meruňková |
100 g | Máslo čerstvé |
125 ml | Mléko - podmáslí |
150 g | Mouka pšeničná hladká |
120 g | Šlehačka ve spreji |
3 ml | Tresť vanilková |
10 g | Tuk |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 153,4mg |
Draslík | 165,5mg |
Vláknina | 55,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 108,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kypřicí prášek do pečiva, Tresť vanilková, Tuk, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda meruňková, Máslo čerstvé, Mléko - podmáslí, Mouka pšeničná hladká, Šlehačka ve spreji mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Vafle z podmáslí postup přípravy receptu:
1 | Do mísy rozklepneme vejce, přidáme máslo a šlehačem vyšleháme. Přisypeme mouku, prášek do pečiva, ochutíme vanilkovou esencí, cukrem, přilijeme podmáslí a vypracujeme těsto na vafle. |
2 | Vaflovač pomažeme tukem a z těsta postupně pečeme křupavé vafle. |
3 | Vafle rozdělíme na talířky, doplníme meruňkovou marmeládou a ozdobíme šlehačkou. |
4 | Vafle podáváme ihned, dokud jsou ještě teplé. |