Jednoduchý recept

Špenátovo-bylinková roláda

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 34370
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

Na roládu
1 kávová lžička Bazalka
30 g Máslo čerstvé
1 špetka Muškátový oříšek
1 špetka Pepř černý mletý
1 hrst Petržel - nať
3 polévková lžíce Smetana na vaření
455 g Špenát listový čerstvý
1 špetka Sůl
4 polévková lžíce Sýr Eidam cihla 30%
2 ks Vejce slepičí
Na náplň
1 hrst Bazalka
55 g Kapie
2 ks Lilek
2 polévková lžíce Olej olivový
55 g Olivy bez pecky
55 g Rajčata sušená sterilovaná
2 polévková lžíce Smetana kyselá
2 polévková lžíce Strouhanka
150 g Tvaroh jemný

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 117 kcal
Kilojoule 488kJ
2% Sacharidy 7 g
10% Tuky 8 g
4% Sodík 87 mg
12% Bílkoviny 7 g

Špenátovo-bylinková roláda postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 190˚C. Formu vymažeme olejem a zatím odložíme. Špenát omyjeme, dáme do mikrovlnné trouby změknout, vymačkáme z něj vodu a nasekáme na kousky.

2

Do mísy dáme nasekaný špenát, přidáme muškátový oříšek, petrželovou nať, lístky bazalky, máslo, smetana na vaření, žloutky, eidam, osolíme, opepříme a důkladně smícháme. Bílky našleháme do pěny a přimícháme do špenátového těsta. Vlijeme do formy, uhladíme a pečeme 12 - 15 minut, až je těsto pevné.

3

Na dřevěný vál položíme utěrku, vyklopíme na ni těsto z formy a necháme vychladnout, abychom ho mohli po vychladnutí rozválet.

4

Olivy, kapii a rajčata nasekáme najemno a smícháme s tvarohem, solí, pepřem, zakysanou smetanou, sušenými rajčaty, strouhankou, hrstí bazalky a olivovým olejem. Lilky osolíme a opepříme.

5

Špenátové těsto potřeme tvarohovou náplní, navrch poklademe lilky. Roládu z delší strany sbalíme a pomůžeme si utěrkou. Zabalenou v utěrce ji dáme do lednice cca na 5 hodin odležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept