Jednoduchý recept

Kynuté zapečené omelety

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 34374

Ingredience

1 špetka Citronová kůra
50 g Cukr moučkový
10 g Cukr vanilka
15 g Droždí
120 g Džem meruňkový
0,5 l Mléko plnotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Mouka pšeničná hrubá
40 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
1 ks Vejce slepičí
Na pánev a pekáč
40 g Máslo čerstvé
Na zalití
0,1 l Mléko plnotučné

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 844kJ
20% Sacharidy 71 g
17% Tuky 13 g
9% Sodík 171 mg
21% Bílkoviny 12 g

Kynuté zapečené omelety postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nasypeme oba druhy mouky, přidáme cukr, sůl, nastrouhanou citronovou kůru, z droždí vykynutý kvásek a za stálého míchání přilijeme vlažné mléko s rozšlehaným vejcem a rozpuštěným máslem. Vypracujeme těsto a na teplém místě necháme vykynout.

2

Rozehřejeme pánev, vymažeme máslem a upečeme na ní z těsta tenké omelety. Potřeme zavařeninou, složíme do vymazaného pekáčku, zalijeme mlékem a v troubě zapečeme, dokud se mléko nevypaří.

3

Hotové posypeme vanilkovým cukrem a teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept