Jablkové smažinky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablkové smažinky
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 34376 |
Kategorie: | Smažené ovoce |
Ingredience
1 špetka | Citronová kůra |
25 g | Cukr moučkový |
50 g | Cukr vanilka |
600 g | Jablka |
200 g | Máslo čerstvé |
0,1 l | Mléko plnotučné |
120 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Rum |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
0,1 l | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 32g |
---|---|
Cholesterol | 151,3mg |
Draslík | 177,0mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,9mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 80,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Jablka, Rum, Sůl, Vaječný bílek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jablkové smažinky postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vsypeme mouku, sůl, nastrouhanou citronovou kůru a cukr. V mléce rozmícháme žloutky a víno a přilijeme je do hrnce. Umícháme husté těsto a nakonec přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků. |
2 | Jablka oloupeme, odstraníme jadřince a napříč nakrájíme na tenká kolečka. Pokapeme rumem, obalíme v těstíčku a v rozpáleném másle usmažíme po obou stranách dozlatova. |
3 | Teplé smažinky posypeme cukrem smíchaným s vanilkou a ihned podáváme. |