Jednoduchý recept

Lososové jarní závitky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (9%)
ID receptu: 34379
Kategorie: Hlavní chod

Ingredience

Na závitky
1 hrst Koriandr čerstvý
120 ml Limetková šťáva
500 g Losos - filety
1 ks Mrkev kořen
150 ml Ocet rýžový
200 ml Olej stolní
2 polévková lžíce Pažitka
12 ks Rýžový papír
4 ks Šalotka
1 kávová lžička Zázvor celý
Na omáčku
2 kávová lžička Cukr krupice
3 polévková lžíce Limetková šťáva
2 polévková lžíce Ocet rýžový
1 polévková lžíce Omáčka sójová
2 polévková lžíce Pažitka
2 polévková lžíce Petržel kudrnka

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 133 kcal
Kilojoule 558kJ
5% Sacharidy 16 g
41% Tuky 31 g
10% Sodík 198 mg
19% Bílkoviny 10 g

Lososové jarní závitky postup přípravy receptu:

1

Na marinádu smícháme ocet s limetkovou šťávou, nakrájeným koriandrem a zázvorem. Filety z lososa nakrájíme na dvanáct špalíčků o velikosti 8x2 cm, vložíme je na 30 minut do marinády.

2

V menší míse smícháme limetkovou šťávu s rýžovým octem, sójovou omáčkou, cukrem, pažitkou a petrželí. Vzniklou omáčku odložíme stranou.

3

Šalotku a mrkev nakrájíme na tenké proužky.

4

Lososa vyjmeme z marinády a necháme okapat.

5

Do mísy nalijeme horkou vodu, ponoříme do ní rýžové placky a necháme je změknout. Po vyjmutí z vody položíme na každou placku kousek lososa, šalotku, mrkev a koriandr. Závitky srolujeme a zarovnáme okraje. Odložíme je stranou spojem dolů, aby se neotevřely, a pokračujeme stejným způsobem, dokud nespotřebujeme všechny suroviny.

6

V pánvi rozpálíme olej a závitky v něm osmažíme dozlatova.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept