Lososové jarní závitky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lososové jarní závitky
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 34379 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
Na závitky | |
---|---|
1 hrst | Koriandr čerstvý |
120 ml | Limetková šťáva |
500 g | Losos - filety |
1 ks | Mrkev kořen |
150 ml | Ocet rýžový |
200 ml | Olej stolní |
2 polévková lžíce | Pažitka |
12 ks | Rýžový papír |
4 ks | Šalotka |
1 kávová lžička | Zázvor celý |
Na omáčku | |
2 kávová lžička | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Limetková šťáva |
2 polévková lžíce | Ocet rýžový |
1 polévková lžíce | Omáčka sójová |
2 polévková lžíce | Pažitka |
2 polévková lžíce | Petržel kudrnka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 22,8mg |
Draslík | 365,0mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Koriandr čerstvý, Limetková šťáva, Losos - filety, Olej stolní, Pažitka, Šalotka, Zázvor celý, Cukr krupice, Limetková šťáva, Pažitka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mrkev kořen, Ocet rýžový , Rýžový papír, Ocet rýžový , Omáčka sójová, Petržel kudrnka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lososové jarní závitky postup přípravy receptu:
1 | Na marinádu smícháme ocet s limetkovou šťávou, nakrájeným koriandrem a zázvorem. Filety z lososa nakrájíme na dvanáct špalíčků o velikosti 8x2 cm, vložíme je na 30 minut do marinády. |
2 | V menší míse smícháme limetkovou šťávu s rýžovým octem, sójovou omáčkou, cukrem, pažitkou a petrželí. Vzniklou omáčku odložíme stranou. |
3 | Šalotku a mrkev nakrájíme na tenké proužky. |
4 | Lososa vyjmeme z marinády a necháme okapat. |
5 | Do mísy nalijeme horkou vodu, ponoříme do ní rýžové placky a necháme je změknout. Po vyjmutí z vody položíme na každou placku kousek lososa, šalotku, mrkev a koriandr. Závitky srolujeme a zarovnáme okraje. Odložíme je stranou spojem dolů, aby se neotevřely, a pokračujeme stejným způsobem, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. |
6 | V pánvi rozpálíme olej a závitky v něm osmažíme dozlatova. |