Zeleninový sendvič s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 10 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zeleninový sendvič s bylinkami
Celkový čas: | 10 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | karlikova |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (9%) |
ID receptu: | 34381 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Cibulka jarní |
150 ml | Jogurt bílý |
2 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
1 ks | Paprika oranžová |
1 ks | Paprika zelená |
4 ks | Rajčata |
4 ks | Žemle tuková |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 5,4mg |
Draslík | 318,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,9mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibulka jarní, Jogurt bílý, Paprika zelená, Rajčata, Pažitka, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový extra panenský, Paprika oranžová, Žemle tuková, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zeleninový sendvič s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Rajčata a zelenou a žlutou papriku omyjeme a nakrájíme na malé kostičky. Přidáme jarní cibuli, nasekanou pažitku a 2 lžíce olivového oleje. Osolíme a opepříme. Vše dobře promícháme a nakonec přidáme bílý jogurt. Žemle rozkrojíme a každou půlku potřeme zeleninovou pomazánkou. |